Reklama

Reklama

Sałatka jarzynowa z Podlasia

Tradycyjna, polska sałatka - nigdy się nie nudzi

Składniki dla: 6 porcji

Składniki

  • 4 marchewki
  • po 2 pietruszki
  • po 2 ziemniaki
  • kawałek selera
  • 6 jajek
  • 6 kiszonych ogórków
  • 2 małe cebule
  • 1 jabłko
  • 1 puszka zielonego groszku
  • Na sos:
  • 1 słoik majonezu np. Dekoracyjnego Winiary
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, cukier

Sposób przygotowania

1. Warzywa korzeniowe, obrać, ugotować do miękkości. Jajka ugotować na twardo, obrać. Ugotowane jarzyny, jajka, ogórki pokroić w kostkę. Jabłko, cebulę obrać, pokroić na kawałeczki. Groszek osączyć. 
2. Wszystkie przygotowane składniki wymieszać. Przyprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru. Majonez wymieszać z posiekanym czosnkiem, sokiem cytrynowym i śmietaną. Polać sałatkę, wymieszać.

Naj

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje