Reklama

Reklama

Sałatka kalafiorowa z nowalijkami

Sałatka kalafiorowa z dodatkiem innych warzyw to hit tej wiosny. Dodatek rzodkiewki, szczypiorku i innych nowalijek tylko podkreśli jej wyjątkowy smak. Dodatkowo to istna bomba witaminowa!

Składniki

  • 1/2 kalafiora,
  • 100 g makaronu penne
  • 1 pęczek rzodkiewek,
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku,
  • 3 łyżki majonezu,
  • sól, pieprz

Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Po ugotowaniu zahartować pod zimną wodą i odcedzić. Wsypać do miski. Kalafiora podzielić na malutkie różyczki. 

Połowę rzodkiewki zetrzeć na tarce, resztę pokroić w plasterki, szczypior posiekać.

Kalafiora połączyć z makaronem, rzodkiewką, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Kalafior można też w drugiej wersji sałatki kalafiorowej podsmażyć na łyżeczce oliwy z oliwek, by nabrał złocistego koloru. 

Sałatkę podawać udekorowaną plastrami rzodkiewki i posypaną posiekanym szczypiorkiem. 

Reklama

***
Zobacz również: 

Równie smakowitą propozycją jest sałatka z ananasem.

Jeszcze szybciej przygotujesz sałatkę z warzyw konserwowych.

Sałatka z burakiem i mozzarellą też na pewno ci zasmakuje.


INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: sałatka | kalafior | sałatka kalafiorowa

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje