Sałatka kalafiorowa z nowalijkami
Sałatka kalafiorowa z dodatkiem innych warzyw to hit tej wiosny. Dodatek rzodkiewki, szczypiorku i innych nowalijek tylko podkreśli jej wyjątkowy smak. Dodatkowo to istna bomba witaminowa!
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Po ugotowaniu zahartować pod zimną wodą i odcedzić. Wsypać do miski. Kalafiora podzielić na malutkie różyczki.
Połowę rzodkiewki zetrzeć na tarce, resztę pokroić w plasterki, szczypior posiekać.
Kalafiora połączyć z makaronem, rzodkiewką, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Kalafior można też w drugiej wersji sałatki kalafiorowej podsmażyć na łyżeczce oliwy z oliwek, by nabrał złocistego koloru.
Sałatkę podawać udekorowaną plastrami rzodkiewki i posypaną posiekanym szczypiorkiem.
***
Zobacz również:
Równie smakowitą propozycją jest sałatka z ananasem.
Jeszcze szybciej przygotujesz sałatkę z warzyw konserwowych.
Sałatka z burakiem i mozzarellą też na pewno ci zasmakuje.