Reklama

Reklama

Sałatka meksykańska

Jest źródłem białka i świetną opcją na drugie śniadanie.

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka ciemnej fasoli
  • 3 duże, mięsiste pomidory
  • 1 cebula
  • 2 ogórki szklarniowe
  • pęczek natki pietruszki

Składniki - dressing

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • ząbek czosnku
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 1 łyżeczka płynnego miodu (lub np. syropu z agawy, klonowego)

Sposób przygotowania

1. Kukurydzę i fasolę osącz z zalewy. Pomidory umyj, pokrój w niedużą kostkę. Cebulę pokrój w piórka. Ogórki zostaw w skórce i pokrój na małe kawałki. 

2. Z podanych składników przygotuj dressing. Polej nim warzywa i wymieszaj. Oprósz posiekaną natką pietruszki. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje