Sałatka meksykańska
Jest źródłem białka i świetną opcją na drugie śniadanie.

Składniki
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka ciemnej fasoli
- 3 duże, mięsiste pomidory
- 1 cebula
- 2 ogórki szklarniowe
- pęczek natki pietruszki
- dressing
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- ząbek czosnku
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- 1 łyżeczka płynnego miodu (lub np. syropu z agawy, klonowego)
4 osób
Sposób przygotowania
1. Kukurydzę i fasolę osącz z zalewy. Pomidory umyj, pokrój w niedużą kostkę. Cebulę pokrój w piórka. Ogórki zostaw w skórce i pokrój na małe kawałki. 2. Z podanych składników przygotuj dressing. Polej nim warzywa i wymieszaj. Oprósz posiekaną natką pietruszki.