Sałatka meksykańska

Smaczna i pożywna sałatka dla urozmaicenia codziennego menu.

Sałatka z kukurydzy
Sałatka z kukurydzy123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Na dużej patelni rozgrzej oliwę i dodaj szalotkę. Smaż ją na średnim ogniu, od 3 do 4 minut, aż będzie miękka. Dodaj kukurydzę i zwiększ ogień do średniej wielkości. Podsmaż przez około 2-3 minuty, dodaj czosnek i zamieszaj całość. Smaż przez dodatkowe 2 minuty

Aby przygotować dressing, wymieszaj skórkę z cytryny, sok z cytryny, oliwę z oliwek, musztardę, sól i pieprz

Połącz mieszankę kukurydzy, pomidorki i bazylię razem z dressingiem w naczyniu, w którym będzie serwowana sałatka. Dopraw solą oraz pieprzem. Dorzuć pokruszony ser kozi i podawaj w temperaturze pokojowej.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas