Sałatka na drugie śniadanie

Wartościowe danie na dobry początek dnia? Proponujemy sałatkę na bazie pomidorów i fety. Wyjątkowo prostą i szybką w przygotowaniu.

Smak sałatki można wzbogacić dodając do każdej porcji kilka plasterków świeżego ogórka
Smak sałatki można wzbogacić dodając do każdej porcji kilka plasterków świeżego ogórka123RF/PICSEL

1. Ser kroimy w kostkę, cebulki w piórka, pomidory dzielimy na cząstki (koktajlowe kroimy na pół), oliwki osączamy z zalewy i kroimy w plasterki (można pozostawić całe).

2. Sos: Ząbek czosnku obieramy, oczyszczamy, kroimy bardzo drobno lub przeciskamy przez praskę. W miseczce łączymy trzy łyżki oliwy z jedną łyżeczką octu, dodajemy rozdrobniony czosnek i po szczypcie soli, pieprzu i cukru. Mieszamy. 

3. Układamy na talerzach pomidory, oliwki, fetę oraz cebulę, skrapiamy przygotowany sosem, gotową sałatkę warto schłodzić.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas