Sałatka na słodko
Z kaszą kuskus.

Składniki:
- 20 dag kaszki kuskus, - 3 czerwony grejpfrut, - 2 pomarańcze, - po 5 dag: rodzynek, fig i moreli, - 2 łyżki miodu, - 1 łyżka masła, - szczypta cynamonu i imbiru, - 2 łyżki płatków migdałowych, - sól
Przygotowanie:
Bakalie rozdrobnić. Na wrzącą wodę wrzucić imbir i cynamon oraz bakalie. Zostawić na 10 min. i odcedzić. Kuskus zalać wrzątkiem według przepisu na opakowaniu, dodać łyżeczki soli, masło i migdały. Wymieszać i pozostawić do ostygnięcia. Do ostudzonej kaszki dodać bakalie i miód, wymieszać i wykładać do salaterki. Dekorować pomarańczami i grejpfrutem. Czas przygotowania 45 min. Przepis na 6 osób.
Kobieta INTERIA.PL on Facebook