Sałatka na słodko
Z kaszą kuskus.
Smacznego123RF/PICSEL
- 20 dag kaszki kuskus,
- 3 czerwony grejpfrut,
- 2 pomarańcze,
- po 5 dag: rodzynek, fig i moreli,
- 2 łyżki miodu,
- 1 łyżka masła,
- szczypta cynamonu i imbiru,
- 2 łyżki płatków migdałowych,
- sól
Przygotowanie:
Bakalie rozdrobnić. Na wrzącą wodę wrzucić imbir i cynamon oraz bakalie. Zostawić na 10 min. i odcedzić. Kuskus zalać wrzątkiem według przepisu na opakowaniu, dodać łyżeczki soli, masło i migdały. Wymieszać i pozostawić do ostygnięcia. Do ostudzonej kaszki dodać bakalie i miód, wymieszać i wykładać do salaterki. Dekorować pomarańczami i grejpfrutem.
Czas przygotowania 45 min. Przepis na 6 osób.
Kobieta INTERIA.PL on Facebook