Reklama

Sałatka nicejska

Białko i warzywa to bardzo dobre połączenie. W tym wypadku również wyjątkowo sycące i smakowite.

Składniki dla: 2

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w zalewie
  • ok. 25 czarnych oliwek
  • 1/2 op. rukoli lub miksu sałat
  • 1/2 op. pomidorków koktajlowych
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2-3 rzodkiewki
  • kilka kaparów
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka musztardy
  • ew. szczypiorek

1. Na talerzach wykładamy zieleninę, ugotowane i pokrojone jajka, kawałki tuńczyka, oliwki, rzodkiewki pokrojone w plasterki i kapary.

2. W osobnej miseczce łączymy oliwę z musztardą, doprawiamy. Powstałym sosem polewamy sałatkę.

INTERIA.PL
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy