Sałatka Olivier z serem i łososiem
Bogaty w białko, pyszny posiłek. W sam raz na śniadanie

Składniki
- 150 g filetu z łososia
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego
- sól i pieprz do smaku
- 100 g sera żółtego np. Monieckiego MSM Mońki
- 1 średnia marchewka
- 1 ogórek kiszony
- 1 jajko na twardo
- 2 łyżki groszku konserwowego
- 1 łyżka kaparów w zalewie
- 3 łyżki majonezu
- 1 garść liści różnych gatunków sałat
Sposób przygotowania
Łososia doprawić solą, pieprzem, natłuścić olejem i zgrillować na rozgrzanej patelni. Odstawić do wystygnięcia.
Marchewkę ugotować, wystudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać pokrojony w drobną kostkę ser, ogórki kiszone i jajka. Dodać również groszek i kapary. Doprawić do smaku pieprzem, dodać majonez i wymieszać.
Układać warstwami: łyżka sałatki, cząstki łososia, sałatka i na wierzch sałata dekoracyjna. Czynności powtórzyć.
Smacznego!