Sałatka Olivier z serem i łososiem

Bogaty w białko, pyszny posiłek. W sam raz na śniadanie

Składniki

  • 150 g filetu z łososia
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
  • sól i pieprz do smaku
  • 100 g sera żółtego np. Monieckiego MSM Mońki
  • 1 średnia marchewka
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 jajko na twardo
  • 2 łyżki groszku konserwowego
  • 1 łyżka kaparów w zalewie
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 garść liści różnych gatunków sałat

Sposób przygotowania

Łososia doprawić solą, pieprzem, natłuścić olejem i zgrillować na rozgrzanej patelni. Odstawić do wystygnięcia.

Reklama

Marchewkę ugotować, wystudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać pokrojony w drobną kostkę ser, ogórki kiszone i jajka. Dodać również groszek i kapary. Doprawić do smaku pieprzem, dodać majonez i wymieszać.

Układać warstwami: łyżka sałatki, cząstki łososia, sałatka i na wierzch sałata dekoracyjna. Czynności powtórzyć.

Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje