Sałatka ryżowa
Pomysłowa przystawka.

Składniki na 4 porcje:
- 10 dag ryżu, - 30 dag ugotowanych buraczków, - 1/2 cukinii, - 2 łyżki majonezu, - sól, pieprz, - 1 łyżka oleju
Przygotowanie:
Ryż ugotować w osolonej wodzie, schłodzić, doprawić solą i pieprzem, dodać olej, wymieszać. Buraczki zetrzeć, połączyć z majonezem, doprawić solą i pieprzem. Cukinię pokroić w długie plastry i sparzyć we wrzątku. Schłodzić w zimnej wodzie, aby nie straciła koloru. Na talerzu układać buraczki, a na nich ryż. Sałatkę obwiązać plastrami cukinii, podawać. Czas przygotowania 1 h.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!