Sałatka rzymska
Przepis Sary La Fountain. Składniki na 2-4 porcji.
Włóż szynkę parmeńską do naczynia do casserole i piecz w 200 st. C przez 10 minut.
Przygotuj sos. Posiekaj cebulę i podsmaż na oleju na złoty kolor. W misce zmieszaj musztardę, miód, ocet jabłkowy i sherry, dodaj cebulę, sól i pieprz. Wlej olej, cały czas mieszając.
Ugotuj szparagi i upraż migdały. Pokrój groszek i szparagi na małe kawałki.
Potargaj listki sałaty i ułóż na półmisku. Dodaj szparagi i groszek.
Posyp parmezanem i skrop sosem. Na wierzchu ułóż plastry szynki.
Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.