Sałatka selerowo-rzodkiewkowa

Wiosenna sałatka.

Składniki:

Reklama

- 1 seler naciowy,
- 2 pęczki rzodkiewki,
- 2 łyżki ziarna sezamowego,
sos (składniki połączyć):
- 1 łyżka miodu,
- 1 łyżka sosu sojowego,
- 2 łyżki octu winnego,
- 0,5 szklanki oleju

Przygotowanie:

Seler naciowy umyć, usunąć włókna, rzodkiewki umyć, pokroić w plastry, połączyć z selerem i posypać ziarnem sezamowym uprażonym na suchej patelni. Polać sosem.
Czas przygotowania: 25 minut

Dowiedz się więcej na temat: rzodkiewki | seler | sałatka | wiosenna kuchnia | sałatki | rzodkiewka

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje