Sałatka warstwowa - przysłała Magda
2 marchewki; 1 puszka ananasa; 2 jajka na twardo; 1 puszka kukurydzy; 1 puszka groszku; 2 jabłka; 1 por; 1 majonez; 1 l śmietany; 20-30 dkg sera żółtego

Przygotowanie:
Na początku dajemy kukurydzę, a następnie groszek. Wylewamy na to część sosu (majonez mieszamy ze śmietaną). Po nałożeniu sosu dajemy pokrojony w prążki por, na to nakładamy drobno startą marchewkę, a następnie znowu nakładamy część sosu. Następne warstwy to starte jabłko, starte jajko, pokrojony w drobną kostkę ananas, a na końcu drobno starty żółty ser. Każdą z tych warstw przed nałożeniem następnej polewamy sosem. Wkładamy sałatkę na noc do lodówki, żeby dobrze przesiąkła sosem!! Życzę smacznego.