Sałatka wegetariańskaz winegretem
Idealna dla wegetarian

Składniki
- 5–6 ziemniaków
- 1 puszka fasolki szparagowej
- 1 puszka soczewicy
- 4–5 pomidorków
- 20 dag mozzarelli
- 1 ogórek sałatkowy
- 3 korniszony
- 1 pęczek szczypiorku
- 4 łyżki octu winnego
- po 1 łyżce octu balsamicznego i musztardy
- 6 łyżek oleju
- sól, pieprz
4 porcji
Sposób przygotowania
1. Ziemniaki obierz, opłucz, ugotuj w posolonej wodzie. Wystudź. Fasolkę i soczewicę osącz. Pomidorki i ogórek sałatkowy umyj, wraz z korniszonami oraz serem pokrój na kawałeczki. 2. Szczypiorek posiekaj. Ziemniaki potnij na cząstki. Przygotowane składniki wymieszaj. Ocet winny i balsamiczny utrzyj z solą i pieprzem. Połącz z musztardą i olejem. Polej sałatkę, przemieszaj.