Reklama

Sałatka wegetariańskaz winegretem

Idealna dla wegetarian

Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • 5–6 ziemniaków
  • 1 puszka fasolki szparagowej
  • 1 puszka soczewicy
  • 4–5 pomidorków
  • 20 dag mozzarelli
  • 1 ogórek sałatkowy
  • 3 korniszony
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 4 łyżki octu winnego
  • po 1 łyżce octu balsamicznego i musztardy
  • 6 łyżek oleju
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki obierz, opłucz, ugotuj w posolonej wodzie. Wystudź. Fasolkę i soczewicę osącz. Pomidorki i ogórek sałatkowy umyj, wraz z korniszonami oraz serem pokrój na kawałeczki. 

2. Szczypiorek posiekaj. Ziemniaki potnij na cząstki. Przygotowane składniki wymieszaj. Ocet winny i balsamiczny utrzyj z solą i pieprzem. Połącz z musztardą i olejem. Polej sałatkę, przemieszaj. 

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama