Reklama

Reklama

Sałatka wiosenna z botwinką i jajkiem

Z botwinki możesz przygotować nie tylko zupę...

Składniki:

  • pęczek botwinki
  • jajko ugotowane na twardo
  • cebula
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz

Reklama

Przygotowanie:

Pokrój botwinkę i młodą cebulkę, wymieszaj. Dołóż do nich pokrojone w cząstki ugotowane jajko. Całość polej sosem przygotowanym z 3 łyżek oliwy, 2 łyżek soku z cytryny oraz soli i pieprzu.

Do tej sałatki możesz dodać, według uznania i upodobań: pokrojone pomidory, rzodkiewki, awokado i czarne lub zielone oliwki.

Dowiedz się więcej na temat: sałatka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje