Sałatka włoska
Lekka i pożywna. Do obiadu lub na kolację!

Składniki
- garść roszponki
- garść liści szpinaku
- kilka gałązek selera naciowego
- pomidorki koktajlowe
- opakowanie serka feta
- czarne oliwki
- świeży ogórek
- pęczek szczypiorku
- sos
- 2 łyżki oliwy
- łyżeczka octu balsamicznego
- 2 łyżki soku z cytryny
- szczypta pieprzu ziołowego
- posiekane liście bazylii
- pieprz, sól
4 osób
Sposób przygotowania
1. Roszponkę i liście szpinaku opłucz, osusz. Warzywa opłucz, osusz, pokrój. Wszystko wrzuć do salaterki. Posyp fetą. 2. Oliwę, ocet balsamiczny, sok z cytryny wymieszaj. Dodaj, posiekane liście bazylii, pieprze i sól. Sosem polej sałatkę tuż przed podaniem.