Reklama

Reklama

Sałatka włoska

Lekka i pożywna. Do obiadu lub na kolację!

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • garść roszponki
  • garść liści szpinaku
  • kilka gałązek selera naciowego
  • pomidorki koktajlowe
  • opakowanie serka feta
  • czarne oliwki
  • świeży ogórek
  • pęczek szczypiorku

Składniki - sos

  • 2 łyżki oliwy
  • łyżeczka octu balsamicznego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • szczypta pieprzu ziołowego
  • posiekane liście bazylii
  • pieprz, sól

Sposób przygotowania

1. Roszponkę i liście szpinaku opłucz, osusz. Warzywa opłucz, osusz, pokrój. Wszystko wrzuć do salaterki. Posyp fetą. 

2. Oliwę, ocet balsamiczny, sok z cytryny wymieszaj. Dodaj, posiekane liście bazylii, pieprze i sól. Sosem polej sałatkę tuż przed podaniem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje