Sałatka z brokułami na ciepło
Doskonała z grzankami.
- 2 filety z kurczaka,
pół kg pieczarek,
pół kg brokułów,
1 por,
olej,
przyprawa "Jarzynka",
sól, pieprz.
Przygotowanie:
Filety opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę i posypać "Jarzynką". Pieczarki dokładnie umyć, pokroić w plasterki. Por po umyciu również pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć pokrojonego kurczaka na złocisty kolor. Następnie usmażyć pieczarki oraz plastry pora. Brokuły podzielić na małe kawałki i ugotować w lekko osolonej wodzie. Gotować około 5 minut - nie powinny się rozpadać! Po ugotowaniu dokładnie odcedzić. Brokuły wsypać do dużej salaterki, dodać usmażonego kurczaka, a następnie pieczarki oraz plastry pora. Uwaga: nie zlewać do salaterki oleju z patelni! Wszystkie składniki połączyć i delikatnie wymieszać. Przyprawić do smaku. Przed podaniem sałatkę podgrzać. Do sałatki można podawać grzanki. Czas przygotowania 20 minut
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!