Reklama

Reklama

Sałatka z brokułów i sera feta

Doskonała na rodzinne spotkanie.

Składniki:

  • 4 kromki kukurydziano-jaglanych chlebków (np. Tovago)
  • 1 pierś z kurczaka
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 brokuł
  • pół opakowania sera feta
  • 2 łyżki curry
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka musztardy
  • ulubione zioła
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka pokrój w małe kawałki, dopraw curry i odstaw na pół godziny. Brokuł podziel na małe różyczki i ugotuj w lekko osolonej wodzie tak, by pozostał półtwardy. Ser feta pokrój w kawałki. Przygotuj sos przez wymieszanie oliwy, soku z cytryny, musztardy, miodu, ziół, soli i pieprzu. Usmaż kawałki kurczaka w patelni na rozgrzanej oliwie. Wymieszaj kurczaka, ser feta, brokuły i sos. Sałatkę podawaj z chlebkami kukurydziano-jaglanymi ( np. Tovago).

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje