Reklama

Reklama

Sałatka z czerwoną fasolą

Czerwoną fasolę oraz kukurydzę odsączamy z zalewy.

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli (np. marki Sandra)
  • 1 puszka kukurydzy (np. marki Sandra)
  • 200 g szynki
  • 200 g żółtego sera
  • 7 ogórków konserwowych
  • 1 por
  • 6 łyżek majonezu
  • szczypta papryki w proszku
  • sól
  • pieprz

Reklama

Sposób przygotowania:

Czerwoną fasolę oraz kukurydzę odsączamy z zalewy. Szynkę, ser żółty i ogórki konserwowe kroimy w kostkę, a białą część pora w pół plasterki. Wszystkie składniki łączymy ze sobą wrzucając je do miski. Następnie dodajemy paprykę w proszku, sól, pieprz, majonez i dokładnie mieszamy. Przed podaniem sałatkę schładzamy przez kilka minut w lodówce.

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje