Sałatka z figami

Jak zaskoczyć gości nie spędzając w kuchni zbyt dużo czasu? Zaserwuj sałatkę. Pyszne i proste rozwiązanie, które dzięki kontrastowym zestawieniom kolorystycznym produktów kusi oczy i zachęca do jedzenia.

Możesz zmodyfikować przepis wedłe własnego uznania
Możesz zmodyfikować przepis wedłe własnego uznania 123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

Komosę gotujemy i odstawiamy, żeby przestygła. Rozdrobnioną sałatę lodową wkładamy do dużej szklanej miski, w której będziemy ją serwować gościom. Ser kroimy w plastry lub kostki. Rozdrabniamy orzechy. Umyte figi kroimy w ósemki. Mieszamy pięć wymienionych składników. Z kolei miód, musztardę i sok z cytryny łączymy w małym naczyniu i dokładnie mieszamy. Tak powstały deep możemy wlać bezpośrednio do miski z sałatką, albo postawić na stole, by goście sami skropili sobie nałożone na talerze porcje.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas