Reklama

Sałatka z gotowanym kurczakiem

Sycąca sałatka, która zachwyci smakiem nawet tych bardziej wybrednych. Do tego jest banalnie prosta do przygotowania.

Czas przyrządzenia: 45 min
Składniki dla: 6 porcji

Składniki

  • 30 dag dyni hokkaido
  • 1 pierś kurczaka
  • 1 puszka cieciorki
  • 1 opakowanie rukoli
  • czosnek
  • 2-3 łyżki orzechów włoskich
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

1. Dynię (ze skórką) ułóż na blasze, piecz 25-30 min w 180ºC. Ostudź, obierz, miąższ pokrój w kostkę. Pierś ugotuj w osolonym wrzątku, porwij na kawałki. Cieciorkę osącz. Opłucz rukolę. Wszystkie składniki wymieszaj.

2. Zrumień bez tłuszczu i posiekaj orzechy. Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę, utrzyj z 5 łyżkami oleju. Dodaj 2-3 łyżki wody, sól, pieprz i sok z cytryny do smaku. Polej sałatkę. Posyp orzechami.


Świat kobiety
Dowiedz się więcej na temat: sałatka z kurczakiem

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy