Reklama

Reklama

Sałatka z grillowanym ananasem

Idealna na lunch!

Składniki

  • pierś z kurczaka – 500 g
  • sałata lodowa – pół główki
  • świeży ananas – 8 plastrów miód – 1 łyżka
  • oliwa z oliwek – 1 łyżka
  • sok z cytryny – 4 łyżki
  • awokado – 2 sztuki
  • pomidor – 4 sztuki
  • papryczka chilli – 1 sztuka
  • placki do tortilli (np. Dan Cake) – 4 sztuki
  • sól i pieprz – do smaku

Sposób przygotowania

W misce wymieszać miód, oliwę z oliwek i 2 łyżki soku z cytryny. W powstałej marynacie zamarynować pokrojone na mniejsze kawałki piersi z kurczaka przez ok. godzinę. Na rozgrzanym ruszcie zgrillować kurczaka i plastry ananasa. Sałatę lodową porwać na mniejsze kawałki, dodać pokrojone na kawałki awokado, pomidory i papryczkę chilli. Dodać zgrillowane ananasy i pokrojone na cząstki piersi z kurczaka. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, skropić pozostałym sokiem z cytryny.


Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dwór Korona Karkonoszy.

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama