Reklama

Reklama

Sałatka z grillowanym halloumi

Smaczna, sycąca i pożywna. Pasuje idealnie do potraw z grilla.

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • ok. 20 dag sera halloumi
  • 1 opakowanie miksu sałat
  • 2 czerwone papryki

Składniki

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 łyżka płynnego miodu lub syropu klonowego
  • szczypta oregano
  • pieprz czarny mielony do smaku

Sposób przygotowania

1. Ser halloumi pokrój na mniejsze kawałki. Następnie ułóż na aluminiowej tacce do grilla i krótko podpiecz na ruszcie. W trakcie grillowania obróć go, dzięki temu chrupiąca skorupka wytworzy się z obu stron (ser halloumi nie roztopi się jak większość serów). 

2. Na półmisku rozłóż umytą i osuszoną sałatę. Na niej ułóż pokrojoną w paski paprykę, a także grillowany ser. Przygotuj dressing. Wszystkie składniki wymieszaj w słoiku, a następnie wylej na sałatkę. Podawaj zaraz po przygotowaniu. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje