Reklama

Reklama

Sałatka z grzankami

Prosta w przygotowaniu.

Składniki:

  • bagietka
  • 6 łyżek oliwy
  • 3 łyżki soku jabłkowego
  • Sól, pieprz
  • 2 łyżeczki grubej musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 cebula
  • Główka salaty
  • Pęczek rzodkiewek
  • 200 g wędliny drobiowej w plasterkach

Reklama

Przygotowanie:

Bagietkę pokroić na kromki i usmażyć na oliwie na złoty kolor.

Na sos: Zmieszać ocet, sól, pieprz, musztardę, miód i 2 łyżki oliwy. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę.

Sałatę potargać na mniejsze kawałki, rzodkiewki pokroić w plasterki. Sałatę, rzodkiewki, wędlinę, grzanki i sos wymieszać.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje