Sałatka z jajkami, papryką i selerem
Zdrowo i smacznie

Składniki
- 4 jajka
- 2 czerwone papryki
- 2 żółte papryki
- gałązki selera
- szklanka jogurtu
- kilka łyżeczek majonezu
- bagietka
- szczypiorek
- pietruszka
- sól
- pieprz
- sałata
4 osób
Sposób przygotowania
1. Jajka zalej wodą, gotuj 10 minut. Zalej zimną wodą, schłodź, obierz i pokrój na ósemki. Sałatę opłucz, osusz. Papryki umyj, osusz, pokrój w kostkę. Selera posiekaj w cienkie plasterki. Szczypiorek i natkę drobno pokrój. 2. Na półmiskach układaj liście sałaty, paprykę, seler, jajka. Śmietanę wymieszaj z jogurtem, przypraw. Sosem polej sałatkę. Bułkę pokrój w kostkę, usmaż. Grzankami posyp sałatkę.