Sałatka z jajkami, papryką i selerem

Zdrowo i smacznie

Czas przyrządzenia: 30 minut
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 4 jajka
  • 2 czerwone papryki
  • 2 żółte papryki
  • gałązki selera
  • szklanka jogurtu
  • kilka łyżeczek majonezu
  • bagietka
  • szczypiorek
  • pietruszka
  • sól
  • pieprz
  • sałata

Sposób przygotowania

1. Jajka zalej wodą, gotuj 10 minut. Zalej zimną wodą, schłodź, obierz i pokrój na ósemki. Sałatę opłucz, osusz. Papryki umyj, osusz, pokrój w kostkę. Selera posiekaj w cienkie plasterki. Szczypiorek i natkę drobno pokrój. 

2. Na półmiskach układaj liście sałaty, paprykę, seler, jajka. Śmietanę wymieszaj z jogurtem, przypraw. Sosem polej sałatkę. Bułkę pokrój w kostkę, usmaż. Grzankami posyp sałatkę. 

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje