Sałatka z jajkami, papryką i selerem

Zdrowo i smacznie

Sałatka z jajkiem
Sałatka z jajkiem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Jajka zalej wodą, gotuj 10 minut. Zalej zimną wodą, schłodź, obierz i pokrój na ósemki. Sałatę opłucz, osusz. Papryki umyj, osusz, pokrój w kostkę. Selera posiekaj w cienkie plasterki. Szczypiorek i natkę drobno pokrój. 

2. Na półmiskach układaj liście sałaty, paprykę, seler, jajka. Śmietanę wymieszaj z jogurtem, przypraw. Sosem polej sałatkę. Bułkę pokrój w kostkę, usmaż. Grzankami posyp sałatkę.

Sałatka warstwowaInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas