Sałatka z jajkiem
Sycąca i bardzo smaczna

Składniki
- sałatka
- 35 dag wołowiny
- łyżka octu winnego
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1/2 łyżeczki miodu
- pieprz
- cebula
- olej
- sól
- mieszanka sałat z rukolą
- 4 jajka
- ogórek
- 1/2 pęczka szczypiorku
- sos
- 10 dag jogurtu naturalnego
- łyżeczka soku z cytryny
- ząbek czosnku
- łyżka majonezu
- 1,5 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
Sposób przygotowania
1. Mięso natrzyj marynatą z octu winnego, oliwy z oliwek, miodu i pieprzu. Obłóż cebulą, chłodź. Usmaż na oleju z każdej strony po 4 minuty. Posól, zawiń w folię aluminiowej i piecz 20 minut w temp. 180 st. C. Pokrój w plasterki. 2. Sałatę wymieszaj z ugotowanymi jajkami, ogórkiem, szczypiorkiem i wołowiną. Składniki na sos wymieszaj i polej sałatkę.