Reklama

Reklama

Sałatka z jajkiem

Sycąca i bardzo smaczna

Składniki - sałatka

  • 35 dag wołowiny
  • łyżka octu winnego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki miodu
  • pieprz
  • cebula
  • olej
  • sól
  • mieszanka sałat z rukolą
  • 4 jajka
  • ogórek
  • 1/2 pęczka szczypiorku

Składniki - sos

  • 10 dag jogurtu naturalnego
  • łyżeczka soku z cytryny
  • ząbek czosnku
  • łyżka majonezu
  • 1,5 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie

Sposób przygotowania

1. Mięso natrzyj marynatą z octu winnego, oliwy z oliwek, miodu i pieprzu. Obłóż cebulą, chłodź. Usmaż na oleju z każdej strony po 4 minuty. Posól, zawiń w folię aluminiowej i piecz 20 minut w temp. 180 st. C. Pokrój w plasterki. 

2. Sałatę wymieszaj z ugotowanymi jajkami, ogórkiem, szczypiorkiem i wołowiną. Składniki na sos wymieszaj i polej sałatkę. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje