Sałatka z jajkiem, makaronem i warzywami

propozycja podania
propozycja podania123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Jajka ugotuj na twardo, schłodź. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź, schłodź. Paprykę umyj, wytnij gniazda nasienne, pokrój w kostkę. Jaja pokrój na ćwiartki. Śmietanę, jogurt i majonez wymieszaj, dodaj przeciśnięte przez praskę pół ząbku czosnku, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszaj. Możesz trzymać w lodówce.
2. W dużej misce układaj sałatę, ugotowany makaron, paprykę, jajka, posyp zielonym groszkiem. Przed podaniem polej sałatkę sosem.
3. Do tej sałatki możesz przygotować grzanki posmarowane czosnkiem.

Najlepszy sposób na pastę jajecznąInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas