Reklama

Reklama

Sałatka z kalarepki

Pyszne młode warzywa!

 Składniki:

  • 150 g prażonych orzeszków ziemnych bez soli
  • 500 g filetu z kurczaka
  • 2 łyżki oleju
  • Sól, pieprz
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 200 g kwaśnej śmietanki 12 %
  • Pieprz cayenne
  • 500 g kalarepy
  • 500 g marchewki
  • 60 g zielonej cebulki
  • 2-3 łyżki sałaty

Reklama

 Przygotowanie:

Filet usmażyć na oleju, doprawić solą i pieprzem. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Trochę orzechów odłożyć do dekoracji, resztę zmiksować z 100 ml wody, pod koniec dodać cebulę. Wmieszać czosnek i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem Cayenne. Kalarepkę, i marchewkę pokroić w julienne. Cebulkę pokroić w krążki. Na półmisku ułożyć liście sałaty, na nich - marchewkę, kalarepkę, zieloną cebulkę i pokrojoną w paseczki pierś kurczaka. Polać sosem orzechowym. Dekorować trybulką, plasterkami cytryny, orzeszkami.



Dowiedz się więcej na temat: sałatki | marchewka | kalarepa | Sałatka z kalarepki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje