Reklama

​Sałatka z kaszą bulgur

Przepis Sary La Fountain. Składniki na 4-5 porcji.

Składniki

  • 200 ml kaszy bulgur
  • pół ogórka
  • opakowanie pomidorków koktajlowych
  • pół pęczka natki pietruszki
  • pół pęczka mięty
  • 1 granat
  • sok z połowy cytryny
  • 1-2 łyżki oliwy
  • szczypta czarnego pieprzu
  • szczypta soli morskiej
  • 3-5 fig
  • opakowanie szynki parmeńskiej
  • 100 g sera feta
  • 100 ml listków mięty

Przygotowanie:

Gotuj bulgur 8 minut. Ogórek pokrój w kostkę, pomidorki poprzekrawaj, posiekaj natkę i miętę, wyjmij nasionka z granatu.

W dużej misce umieść bulgur, ogórek, pomidory, natkę, miętę i nasiona granatu. Dodaj oliwę, czarny pieprz i sól. Dobrze wstrząśnij. Rozdziel na talerzyki.

Figi przekrój wzdłuż, fetę pokrój w kostkę. Sałatkę dekoruj figami, szynką parmeńską, fetą, listkami mięty i podawaj.

Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.

Reklama


INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama