Reklama

Reklama

Sałatka z krewetkami

Idealna na kolację. Pyszna i pożywna!

Składniki

  • mieszanka sałat,
  • 2 awokado
  • 50 dag krewetek królewskich
  • 1 papryczka chilli
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 2 pomidory
  • sól
  • pieprz do smaku
  • świeża kolendra

Składniki - sos

  • 4 łyżki oliwy
  • sok z limonki
  • łyżeczka miodu
  • łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Krewetki gotuj w osolonej wodzie przez około 2 minuty, następnie obierz i wyczyść. Sałatę umyj, wyłóż na półmisek. Awokado obierz, pokrój na kawałki, podobnie pomidory. Chilli pokrój w bardzo drobną kosteczkę. Składniki rozłóż na sałacie. Wierzch posyp posiekaną świeżą kolendrą. 

2. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj krewetki, sól, pieprz. Duś przez ok. 2 minuty. Wyłóż na sałatę. Składniki sosu wymieszaj i wylej na danie. 



Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje