Sałatka z kurkami

Smakołyki z lasu.

Składniki na 4 porcje:

Reklama

- 20 dag makaronu,
- 40 dag kurek,
- 20 dag małych pomidorków,
- 1 czerwona cebula,
- 1 czerwona papryka,
- 1 ogórek,
- 4 gałązki bazylii,
- 2 łyżki masła,
- 1 słoiczek gotowego dressingu czosnkowego

Przygotowanie:

1. Makaron gotuj 10 minut w posolonej wodzie. Odcedź, przelej zimną wodą, osącz.
2. Kurki oczyść, mniejsze pozostaw w całości a większe sztuki przekrój na pół.
3. Na patelni rozgrzej masło, włóż kurki, smaż na małym ogniu około 8 - 10 minut stale mieszając. Grzyby wymieszaj z makaronem.
4. Pomidorki pokrój na połówki, a ogórek w plasterki. Cebulę obierz, potnij w piórka. Paprykę rozkrój, usuń środek z pestkami, strąk opłucz, potnij w paseczki. Rozdrobnione warzywa dodaj do makaronu z grzybami. Polej dressingiem czosnkowym, przemieszaj. Posyp oderwanymi od gałązek listkami bazylii. Od razu podawaj

Dowiedz się więcej na temat: sałatka | sałatki | potrawy wegetariańskie | makaron | grzyby

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje