Sałatka z kurkami
Smakołyki z lasu.

Składniki na 4 porcje:
- 20 dag makaronu, - 40 dag kurek, - 20 dag małych pomidorków, - 1 czerwona cebula, - 1 czerwona papryka, - 1 ogórek, - 4 gałązki bazylii, - 2 łyżki masła, - 1 słoiczek gotowego dressingu czosnkowego
Przygotowanie:
1. Makaron gotuj 10 minut w posolonej wodzie. Odcedź, przelej zimną wodą, osącz. 2. Kurki oczyść, mniejsze pozostaw w całości a większe sztuki przekrój na pół. 3. Na patelni rozgrzej masło, włóż kurki, smaż na małym ogniu około 8 - 10 minut stale mieszając. Grzyby wymieszaj z makaronem. 4. Pomidorki pokrój na połówki, a ogórek w plasterki. Cebulę obierz, potnij w piórka. Paprykę rozkrój, usuń środek z pestkami, strąk opłucz, potnij w paseczki. Rozdrobnione warzywa dodaj do makaronu z grzybami. Polej dressingiem czosnkowym, przemieszaj. Posyp oderwanymi od gałązek listkami bazylii. Od razu podawaj