Sałatka z kuskusem
Smaczna i pożywna. Sprawdzi się idealnie na kolację!

Składniki
- 2 pęczki świeżej kolendry
- 1 pęczek świeżej bazylii
- 1 duży ząbek czosnku
- 5 dag obranych pistacji lub orzeszków piniowych
- 2 łyżki soku z limonki
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- szczypta pieprzu cayenne
- sól i pieprz do smaku
- dodatkowo
- 1 szklanka kaszy kuskus
- 1 dojrzały owoc granatu
- liście mięty do dekoracji
Sposób przygotowania
1. Zioła umyj, osusz. Razem z pozostałymi składnikami wrzuć do malaksera lub rozdrobnij blenderem. 2. Kuskus zalej wrzątkiem, przykryj i poczekaj, aż napęcznieje. Następnie wymieszaj z 2 łyżkami ziołowego pesto. Posyp pestkami granatu. Dekoruj miętą