Sałatka z kuskusem i mozzarellą
Świetny pomysł na kolację

Składniki
- Sałatka
- koncentrat bulionu drobiowego np. Krakus
- woda- 500 ml
- kuskus- 1 szklanka
- mini mozzarella- 10 szt.
- grillowana brzoskwinia- 4 szt.
- szynka szwarcwaldzka- 4 plastry
- pestki dyni- 3 łyżki
- dressing
- olej rzepakowy- 2 łyżki
- sok z cytryny- 2 łyżki
- miód- 1 łyżka
- mięta, posiekana- 1 łyżka
2 -3 porcji
Sposób przygotowania
W rondelku zagotuj koncentrat bulionu drobiowego Krakus z wodą.
Do miski wsyp kuskus, zalej gorącym bulionem, zakryj (talerzykiem/przykrywką/folią), odstaw na 5 minut do napęcznienia, a następnie lekko ostudź.
W międzyczasie na suchej patelni podpraż drobno pokrojoną szynkę szwarcwaldzką oraz zgrilluj brzoskwinię pokrojoną na ćwiartki (około 2 minuty z każdej strony).
Przygotuj dressing z oleju, soku z cytryny, miodu oraz posiekanej mięty.
Wszystkie składniki- kuskus, mozzarellę, szynkę, brzoskwinię, dressing- wymieszaj ze sobą, a wierzch posyp pestkami dyni.