Sałatka z makreli

Zdrowa sałatka z rybą.


Reklama


Składniki na 4 porcje:

- 1 wędzona makrela,
- 1 puszka kukurydzy,
- 4 łyżki majonezu,
- 2 jajka,
- trochę musztardy i keczupu,
- przyprawa uniwersalna do potraw,
- kawałek ogórka,
- pomidor

Przygotowanie:

1. Jajka gotuję na twardo. Zalewam zimną wodą, żeby łatwiej się obierały. Z wyjętych z gorącej wody jajek trudno zdjąć skorupki. Przestudzone jajka obieram, drobno kroję i mieszam z odcedzoną kukurydzą.
2. Z ryby zdejmuję skórę, dokładnie usuwam ości, mięso dzielę na małe kawałki. Łączę je z przygotowanymi wcześniej jajkami wymieszanymi z kukurydzą.
3. Dodaję majonez, musztardę, keczup i uniwersalną przyprawę. W razie potrzeby doprawiam do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszam.
4. Sałatkę przekładam do szklanej salaterki. Przed podaniem dekoruję plastrami ogórka i cząstkami pomidora.

Dowiedz się więcej na temat: jaja | sałatka | sałatki | makrela | ryby

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje