Reklama

Reklama

Sałatka z ogórków

Nie doceniamy ogórków. Tymczasem oprócz walorów smakowych, zawierają sporo witaminy K i mikroelementów. A ponieważ składają się w 96 proc. z wody ich wartość kaloryczna jest znikoma. Jeżeli chcesz podać sałatkę jako samodzielne danie, dodaj do niej makaron. Będzie wtedy bardziej sycąca.

Składniki:



  • 2 jaja na twardo
  • 1 łyżeczka curry
  • 2 łyżki słodkiej śmietanki
  • 1 ogórek kiszony albo małosolny 
  • sałata rzymska
  • sól
  • pieprz

Reklama


Sposób przygotowania:

Jaja kroimy w kostkę, dodajemy śmietanę, mieszamy delikatnie z curry, dodajemy sól i pieprz do smaku. Sałatę targamy na kawałki. Ogórka obieramy, kroimy dodajemy do jajek, mieszamy. Podajemy do mięs.

Dowiedz się więcej na temat: sałatka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje