Sałatka z selerem
Idealnie sprawdzi się podczas wizyty gości.

Składniki
- 300 g selera konserwowego
- 400 g ananasa w puszce
- 300 g kukurydzy konserwowej
- 150 g sera żółtego w kawałku
- 150 g szynki
- 1 jabłko
- 1 por
- 3 jajka
- 4 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
Ananas z puszki odcedź, pokrój w kostkę. Szynkę również pokrój w kostkę.
Seler i kukurydzę odcedź.
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach, to samo zrób z jabłkiem.
Por pokrój w plasterki i posól. Odstaw na 10 minut.
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i pokrój w kostkę lub zetrzyj na tarce.
Wszystkie składniki połącz z majonezem i dopraw solą i pieprzem do smaku.