Reklama

Reklama

Sałatka z selerem

Idealnie sprawdzi się podczas wizyty gości.

Składniki

  • 300 g selera konserwowego
  • 400 g ananasa w puszce
  • 300 g kukurydzy konserwowej
  • 150 g sera żółtego w kawałku
  • 150 g szynki
  • 1 jabłko
  • 1 por
  • 3 jajka
  • 4 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Ananas z puszki odcedź, pokrój w kostkę. Szynkę również pokrój w kostkę.

Seler i kukurydzę odcedź.

Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach, to samo zrób z jabłkiem. 

Por pokrój w plasterki i posól. Odstaw na 10 minut.

Jajka ugotuj na twardo. Obierz i pokrój w kostkę lub zetrzyj na tarce. 

Wszystkie składniki połącz z majonezem i dopraw solą i pieprzem do smaku.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy