Reklama

Reklama

Sałatka z serem feta

Sałatka będzie bardziej dekoracyjna, jeśli użyjesz pomidorków koktajlowych żółtych i czerwonych, okrągłych i owalnych. Jeżeli będziesz miała kłopot z kupieniem syropu z granatów, możesz zrobić go sama. Wymieszaj sok z granatów z syropem klonowym (w równych proporcjach).

Składniki:

  • 500 g pomidorków
  • Koktajlowych
  • 2 cebule szalotki
  • 100 g sera typu feta
  • 1/3 szklanki posiekanej natki pietruszki
  • 1/4 szklanki syropu z granatów (kupisz w sklepach z produktami orientalnymi, ok. 15 zł)
  • 2 łyżki oliwy

Reklama

Przygotowanie:

1. Obierz szalotki i drobniutko posiekaj. Dodaj je do oliwy i syropu z granatów, wymieszaj.

2. Opłucz dokładnie pomidory, pokrój je na połówki lub ćwiartki. Wrzuć do miski. Fetę rozdrobnij widelcem i dodaj do pomidorów. Posyp natką. Polej przygotowanym wcześniej sosem i wymieszaj.

3. Wstaw sałatkę do lodówki na 15 minut, aby nabrała smaku. Podawaj z bagietką.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje