Reklama

Reklama

Sałatka z soją

Smakuje fantastycznie. Nie tylko dla wegetarian!

Składniki

  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 puszka fasolek soi
  • 3 duże, mięsiste pomidory (mogą być także żółte)
  • pół główki sałaty lodowej
  • 2 ogórki szklarniowe
  • kilka plastrów szynki konserwowej

Składniki - dressing

  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • 1,5 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Kukurydzę i soję osącz z zalewy. Pomidory umyj, pokrój w łódeczki. Ogórki zostaw w skórce i pokrój na małe kawałki, szynkę w niewielką kostkę. Sałatę porwij. Wszystkie składniki wrzuć do salaterki. 

2. Z podanych składników przygotuj dressing. Polej nim warzywa i wymieszaj. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje