Reklama

Reklama

Sałatka z tuńczykiem

Gdy nie masz pomysłu na sałatkę proponujemy przepis na taką, w której znajdzie się i tuńczyk, i makaron. Zjesz ją na drugie śniadanie albo kolację. Smacznego!

Składniki:


  • 2 szklanki ugotowanego makaronu bezglutenowego
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1/2 puszki groszku
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 3 kiszone ogórki
  • 2 jajka na twardo
  • koperek
  • majonez
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • opcjonalnie - pomidory

Reklama


Sposób przygotowania:

Makaron połączyć z rozdrobnionym tuńczykiem, dodać groszek i kukurydzę, posiekane jajka, pokrojone w kostkę ogórki oraz posiekany koperek. Majonez połączyć z przyprawami i polać sałatkę. Sałatkę dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut. Podawać z pieczywem bezglutenowym.

Dowiedz się więcej na temat: sałatka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje