Sałatka z tuńczykiem
Gdy nie masz pomysłu na sałatkę proponujemy przepis na taką, w której znajdzie się i tuńczyk, i makaron. Zjesz ją na drugie śniadanie albo kolację. Smacznego!
Składniki:
- 2 szklanki ugotowanego makaronu bezglutenowego
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1/2 puszki groszku
- 1/2 puszki kukurydzy
- 3 kiszone ogórki
- 2 jajka na twardo
- koperek
- majonez
- sól
- pieprz
- czosnek
- opcjonalnie - pomidory
Sposób przygotowania:
Makaron połączyć z rozdrobnionym tuńczykiem, dodać groszek i kukurydzę, posiekane jajka, pokrojone w kostkę ogórki oraz posiekany koperek. Majonez połączyć z przyprawami i polać sałatkę. Sałatkę dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut. Podawać z pieczywem bezglutenowym.