Sałatka z zupek chińskich
Pomysł komponowania sałatki z zupek chińskich wydaje się dość niecodzienny, ale okazuje się, że uzyskamy w ten sposób doskonałą przekąskę imprezową, do tego bardzo tanią, błyskawiczną i nieskomplikowaną w przygotowaniu.
1. Makaron z obu zupek kruszymy i umieszczamy w jednej większej miseczce, zalewamy szklanką wrzątku, przykrywamy talerzykiem i pozostawiamy na kilka minut.
2. W tym czasie oczyszczamy paprykę, usuwamy z niej gniazdo nasienne, kroimy ją w drobną kostkę. Kapustę szatkujemy, a szynkę kroimy drobno. Osączamy seler z zalewy.
3. Do napęczniałego makaronu dodajemy przygotowane wcześniej szynkę, paprykę, kapustę, osączony seler. Dodajemy trzy łyżki majonezu, doprawiamy całość solą, pieprzem i oregano, mieszamy. Posypujemy zieleniną i schładzamy przed podaniem.