Reklama

Reklama

Sałatka z zupek chińskich

Pomysł komponowania sałatki z zupek chińskich wydaje się dość niecodzienny, ale okazuje się, że uzyskamy w ten sposób doskonałą przekąskę imprezową, do tego bardzo tanią, błyskawiczną i nieskomplikowaną w przygotowaniu.

Składniki

  • 2 opakowania zupek chińskich (np. łagodnej i ostrzejszej)
  • 1 czerwona papryka
  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 250 g szynki konserwowej
  • ok. 100 g selera konserwowego
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • oregano
  • dowolna zielenina do posypania

1. Makaron z obu zupek kruszymy i umieszczamy w jednej większej miseczce, zalewamy szklanką wrzątku, przykrywamy talerzykiem i pozostawiamy na kilka minut.

2. W tym czasie oczyszczamy paprykę, usuwamy z niej gniazdo nasienne, kroimy ją w drobną kostkę. Kapustę szatkujemy, a szynkę kroimy drobno. Osączamy seler z zalewy.

3. Do napęczniałego makaronu dodajemy przygotowane wcześniej szynkę, paprykę, kapustę, osączony seler. Dodajemy trzy łyżki majonezu, doprawiamy całość solą, pieprzem i oregano, mieszamy. Posypujemy zieleniną i schładzamy przed podaniem. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje