Reklama

Sałaty z rusztu z karmelem

Lekka i pożywna. Idealna na kolacje

Czas przyrządzenia: 20 minut
Składniki dla: 4-6 osób

Składniki

  • 75 g płatków migdałowych
  • 1 garść dowolnych pestek (dyni, słonecznika itp.)
  • 125 g cukru
  • sól morska
  • 1 sałata lodowa
  • 4 małe sałaty rzymskie lub cykorie
  • płatki parmezanu do posypania

Sposób przygotowania

Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Dodaj pestki, cukier i dużą szczyptę soli. Karmelizuj całość do czasu aż cukier się rozpuści. Nie mieszaj, pozwól, by utworzyły się kryształki karmelu z pestkami. Odstaw. Sałaty  i cykorie opłucz, osusz i pokrój na ćwiartki. Posól je i grilluj przez kilka  minut. Przełóż na talerz, polej karmelem i posyp parmezanem

Show

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy