Sardynki z grilla
Aktualizacja
Sardynki z grilla, czyli małe znaczy pyszne! Niewielkich rozmiarów rybki, pieczone na grillu, to idealna przekąska na plenerowe spotkanie z przyjaciółmi. Sardynki z grilla świetnie zastąpią słone przekąski z marketu i dostarczą wartościowych tłuszczów, niezbędnych w naszej diecie.
Sardynki z grilla - przygotowanie
1. Małe rybki skrobiemy z łusek i patroszymy. Można opłukać je też delikatnie wodą i osuszyć ręcznikiem.
2. Tak przygotowane drobne rybki, solidnie nacieramy solą i wrzucamy na rozgrzanego grilla lub patelnię.
3. Pieczemy, aż zbrązowieją, skrapiamy oliwą i paroma kroplami soku z cytryny. Świetnie smakują na kanapce i z chrupiącą, świeżą sałatą.
Sprawdź też inne nasze przepisy:
Karkówka z grilla i ziemniaki
Zobacz również: