Reklama

Reklama

Sardynki z grilla

Małe znaczy pyszne! Niewielkich rozmiarów rybki, pieczone na grillu, to idealna przekąska na plenerowe spotkanie z przyjaciółmi. Świetnie zastąpią słone przekąski z marketu i dostarczą wartościowych tłuszczów, niezbędnych w naszej diecie.

Składniki

  • świeże sardynki
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • cytryna

Małe rybki skrobiemy z łusek i patroszymy. Można opłukać je też delikatnie wodą i osuszyć ręcznikiem.

Reklama

Tak przygotowane drobne rybki, solidnie nacieramy solą i wrzucamy na rozgrzanego grilla lub patelnię. 

Pieczemy, aż zbrązowieją, skrapiamy oliwą i paroma kroplami soku z cytryny. Świetnie smakują na kanapce i z chrupiącą, świeżą sałatą.

***

Zobacz także:

Dowiedz się więcej na temat: sardynki | grill

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje