Sardynki z grilla

Aktualizacja

Sardynki z grilla, czyli małe znaczy pyszne! Niewielkich rozmiarów rybki, pieczone na grillu, to idealna przekąska na plenerowe spotkanie z przyjaciółmi. Sardynki z grilla świetnie zastąpią słone przekąski z marketu i dostarczą wartościowych tłuszczów, niezbędnych w naszej diecie.

Sardynki z grilla z sałatą
Sardynki z grilla z sałatą123RF/PICSEL

Sardynki z grilla - przygotowanie

1. Małe rybki skrobiemy z łusek i patroszymy. Można opłukać je też delikatnie wodą i osuszyć ręcznikiem.

2. Tak przygotowane drobne rybki, solidnie nacieramy solą i wrzucamy na rozgrzanego grilla lub patelnię. 

3. Pieczemy, aż zbrązowieją, skrapiamy oliwą i paroma kroplami soku z cytryny. Świetnie smakują na kanapce i z chrupiącą, świeżą sałatą.

Sprawdź też inne nasze przepisy:

"Ewa gotuje": Sernik z ziemniakamiPolsat
INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas