Schab z jabłkami

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL
  •  2 kg schabu  (po oddzieleniu od kości)
  • sól, biały pieprz
  • 3 łyżki mąki
  • 250g+2 łyżeczki cukru
  • 8 łyżek octu jabłkowego
  • mielony cynamon
  • 6 kwaśnych jabłek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 100 g śmietany kremówki
  • natka pietruszki

Schab z jabłkami krok po kroku

Sos zlać z blachy, dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem, zagotować.
Sos zlać z blachy, dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem, zagotować.Smacznego
Jabłka dodać 30 minut przed końcem pieczenia i posypać 1-2 łyżeczkami cukru.
Jabłka dodać 30 minut przed końcem pieczenia i posypać 1-2 łyżeczkami cukru. Smacznego
Pieczeń podlać ½ litra wody i skropić syropem cynamonowym, piec 2 godz. i 15 minut skrapiając syropem co 20 minut.
Pieczeń podlać ½ litra wody i skropić syropem cynamonowym, piec 2 godz. i 15 minut skrapiając syropem co 20 minut.Smacznego
250 g cukru, ocet i ½ łyżeczki cynamonu gotować ok. 5 minut.
250 g cukru, ocet i ½ łyżeczki cynamonu gotować ok. 5 minut.Smacznego
Jabłka obrać, pokroić, wyciąć gniazda nasienne, skropić sokiem z cytryny.
Jabłka obrać, pokroić, wyciąć gniazda nasienne, skropić sokiem z cytryny.Smacznego
Powierzchnię mięsa lekko ponacinać. Natrzeć solą, pieprzem i mąką. Ułożone na kości mięso umieścić na blasze i piec w 225 stopniach ok. 25 minut.
Powierzchnię mięsa lekko ponacinać. Natrzeć solą, pieprzem i mąką. Ułożone na kości mięso umieścić na blasze i piec w 225 stopniach ok. 25 minut.Smacznego
Składniki: 2 kg schabu (po oddzieleniu od kości), sól, biały pieprz, 3 łyżki mąki, 250g+2 łyżeczki cukru, 8 łyżek octu jabłkowego, mielony cynamon, 6 kwaśnych jabłek, 2 łyżki soku z cytryny, 100 g śmietany kremówki, natka pietruszki
Składniki: 2 kg schabu (po oddzieleniu od kości), sól, biały pieprz, 3 łyżki mąki, 250g+2 łyżeczki cukru, 8 łyżek octu jabłkowego, mielony cynamon, 6 kwaśnych jabłek, 2 łyżki soku z cytryny, 100 g śmietany kremówki, natka pietruszkiSmacznego
Pieczeń podawać udekorowaną natką pietruszki.
Pieczeń podawać udekorowaną natką pietruszki.Smacznego
zdjęcie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?