Schab ziołowy z jabłkami

Wieprzowina w ziołach
Wieprzowina w ziołach123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 kg schabu z kością
  • 1 i 1/2 łyżeczki suszonej natki
  • 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu
  • 1 i 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • 4 łyżki oliwy
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki ostrej musztardy
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny
  • 1/4 szkl. białego
  • wytrawnego wina
  • 1/2 szkl. bulionu warzywnego (możesz użyć domowego lub z kostki)
  • 1 kg kwaskowych jabłek
  • sól, mielony czarny pieprz
  • rzeżucha albo gałązki świeżych ziół do dekoracji

Sposób przygotowania

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na