Reklama

Reklama

Schabowe roladki z boczkiem

Pyszne roladki, które wręcz rozpadają się w ustach. Alternatywa dla kotletów schabowych i świetny pomysł na sycący obiad dla całej rodziny.

Czas przyrządzenia: ok. 80 min
Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • 4 plastry schabu
  • musztarda
  • olej
  • 4 plasterki wędzonego boczku
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 cebula
  • 300 ml bulionu warzywnego
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • śmietana

Sposób przygotowania:

1. Mięso rozbij, oprósz z dwóch stron solą i pieprzem, posmaruj musztardą. Rozłóż plasterki boczku, ćwiartki ogórków i poszatkowaną cebulę.

Reklama

2. Mięso zroluj, zepnij. Obsmaż w rondlu na 2 łyżkach oleju.

3. Wlej bulion. Duś roladki pod przykryciem ok. 60 min. Pod koniec gotowania bulion połącz z koncentratem pomidorowym oraz  łyżką kwaśnej śmietany. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Roladki podawaj z sosem.

***

#POMAGAMINTERIA

Wolontariusze akcji Zupa na Plantach przed epidemią mogli wspierać osoby będące w kryzysie bezdomności między innymi organizując im spotkania przy misce zupy co niedzielę na krakowskich Plantach. Teraz starają się dostarczać paczki żywnościowe, nawet do kanałów, w których egzystują. Tygodniowo potrzeba 200 takich paczek. Spraw, by pomoc mogła nadal docierać do potrzebujących. Wesprzyj zbiórkę, przekaż produkty, albo namów współpracowników, żebyście pomogli wspólnie. Sprawdź szczegóły >>

Dowiedz się więcej na temat: roladki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje