Seler panierowany z sosem serowym

Składniki na 8 porcji: 2 średnie selery, 10 dag orzeszków ziemnych, 10 dag żółtego sera tartego, 2 jajka, 5-6 łyżek mąki, 1 szklanka mleka, 2 łyżki masła, 4-5 łyżek oleju do smażenia, sól, pieprz.

article cover
poboczem.pl

2 Orzeszki ziemne posiekać, jajka roztrzepać. Plastry selera panierować w kolejności: mąka (odłożyć 2 łyżki do sosu), jajko, orzeszki i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

3 Masło lekko rozgrzać, zasmażyć na nim pozostawioną mąkę i dodać mleko. Zagotować, doprawić pieprzem i dodać starty ser, cały czas mieszając (nie doprowadzać do wrzenia). Podawać osobno.

Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas