Ser camembert w chrupiącym cieście francuskim i bakaliowej posypce
Zapiekany ser z bakaliami, który sprawdzi się jako idealna przystawka

Składniki
- 4 okrągłe sery camembert
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 3 łyżki miodu
- 70 g Orzechów włoskich np. Chandler Bakalland
- 100 g Żurawiny Całe Owoce np. Bakalland
- 60 g Złotych owoców (miechunki peruwiańskiej) np. Bakalland
- Kilka ziarenek kolorowego pieprzu
- 1 żółtko
4 porcji
Sposób przygotowania
Ciasto kroimy na kwadraty. Na każdej z nich na środku układamy ser, który smarujemy miodem, a na górę dodajemy posiekane bakalie. Następnie ser zawijamy ciastem i smarujemy żółtkiem. Na wierzch dodajemy posiekane bakalie i ziarna pieprzu. Sery pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Najlepiej smakują podane na ciepło.