Reklama

Reklama

Ser camembert w chrupiącym cieście francuskim i bakaliowej posypce

Zapiekany ser z bakaliami, który sprawdzi się jako idealna przystawka

Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • 4 okrągłe sery camembert
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 3 łyżki miodu
  • 70 g Orzechów włoskich np. Chandler Bakalland
  • 100 g Żurawiny Całe Owoce np. Bakalland
  • 60 g Złotych owoców (miechunki peruwiańskiej) np. Bakalland
  • Kilka ziarenek kolorowego pieprzu
  • 1 żółtko

Sposób przygotowania

Ciasto kroimy na kwadraty. Na każdej z nich na środku układamy ser, który smarujemy miodem, a na górę dodajemy posiekane bakalie. Następnie ser zawijamy ciastem i smarujemy żółtkiem. Na wierzch dodajemy posiekane bakalie i ziarna pieprzu. Sery pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Najlepiej smakują podane na ciepło.  

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje