Ser z truskawkami
Ser mozzarella wyjmij z opakowania, osącz, pokrój w plastry.
Składniki dla 4 osób:
Ser z truskawkami:
- opakowanie sera mozzarella
- 30 dag truskawek
- listki bazylii
- kilka łyżek słodkiego sosu balsamicznego
- pieprz
- sól
Świderki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- sól gruboziarnista
- plasterki kiełbasy
- keczup
Sposób przygotowania:
1. Ser mozzarella wyjmij z opakowania, osącz, pokrój w plastry. Truskawki opłucz, osusz, obetnij szypułki. Ser ułóż z truskawkami, posyp listkami bazylii, polej sosem balsamicznym.
2. Ciasto francuskie rozwałkuj, pokrój w paski. Na każdy pasek kładź plasterki kiełbasy, posmaruj keczupem. Zawiń w świderki. Posyp je gruboziarnistą solą. Blachę wyłóż papierem, połóż na nim świderki. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C. Podawaj na ciepło lub zimno.