Serniczek z limonką

Sernik w nowej wersji - koniecznie spróbuj!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Ciasteczka pokrusz w malakserze albo rozgnieć wałkiem do ciasta. Masło stop, przestudź, wymieszaj z ciasteczkami. 

2. Spód tortownicy (o śr. 18 cm) wylep przygotowaną masą. Mocno dociśnij do dna formy i wstaw do lodówki na 30 minut. 

3. Galaretki rozpuść w 300 ml wrzącej wody, odstaw do wystudzenia. Limonki polej wrzącą wodą, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Śmietanę ubij na sztywno. Serek mascarpone utrzyj z twarogiem oraz cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj sok i skórkę z limonek. Odłóż trochę zimnej galaretki do dekoracji, resztę wlej do masy serowej. Wymieszaj. Na koniec domieszaj bitą śmietanę. Wy- łóż na przygotowany spód. 

4. Serniczek wstaw do lodówki na 4-5 godzin. Kiedy zacznie tężeć, zrób na wierzchu kratkę z odłożonej wcześniej galaretki. Udekoruj miętą i plasterkami limonki.

Zmysłowe smaki: Sernik nowojorskiInteria.tv
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas