Serniczek z mango
Słodki i delikatny. To ciasto nigdy się nie znudzi!

Składniki
- spód
- 23 dag ciastek
- 10 dag masła
- masa
- 50 dag twarogu mielonego
- niepełna szklanka kremówki 30 proc.
- 2 szklanki musu z mango (2 owoce)
- 1 szklanka cukru pudru
- 1/2 szklanki mleka
- 7 łyżeczek żelatyny
- dodatkowo
- galaretka mango lub cytrynowa
Sposób przygotowania
1. Herbatniki rozkrusz, wymieszaj z roztopionym masłem. Wylep nimi formę wyłożoną pergaminem. Włóż do lodówki. 2. Mus, twaróg i cukier zmiksuj. Dodaj ubitą kremówkę. Żelatynę wsyp do mleka, odstaw do napęcznienia. Następnie podgrzej (nie gotuj). Przestudź. Wlej masę serową. Przelej na spód, wstaw do lodówki na 2 godz. Przygotuj galaretkę, wystudź. Zalej nią ciasto, gdy tylko zacznie tężeć.