Reklama

Serniczek z mango

Słodki i delikatny. To ciasto nigdy się nie znudzi!

Składniki - spód

  • 23 dag ciastek
  • 10 dag masła

Składniki - masa

  • 50 dag twarogu mielonego
  • niepełna szklanka kremówki 30 proc.
  • 2 szklanki musu z mango (2 owoce)
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1/2 szklanki mleka
  • 7 łyżeczek żelatyny

Składniki - dodatkowo

  • galaretka mango lub cytrynowa

Sposób przygotowania

1. Herbatniki rozkrusz, wymieszaj z roztopionym masłem. Wylep nimi formę wyłożoną pergaminem. Włóż do lodówki. 

2. Mus, twaróg i cukier zmiksuj. Dodaj ubitą kremówkę. Żelatynę wsyp do mleka, odstaw do napęcznienia. Następnie podgrzej (nie gotuj). Przestudź. Wlej masę serową. Przelej na spód, wstaw do lodówki na 2 godz. Przygotuj galaretkę, wystudź. Zalej nią ciasto, gdy tylko zacznie tężeć. 


Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy