Sernik jagodowy

Ciastka wymieszaj z masłem. Wyłóż je na dno tortownicy, wstaw na godzinę do lodówki.

Sernik jagodowy
Sernik jagodowyPicsel123RF/PICSEL

Składniki na 10 porcji:

Spód:

  • 15 dag pokruszonych ciasteczek pełnoziarnistych
  • 5 dag rozpuszczonego masła

Masa:

  • 80 dag jogurtu greckiego
  • 13 dag cukru pudru
  • 2,4 dag żelatyny
  • 20 dag śmietany
  • 50 dag jagód
  • biała czekolada/ koks

Sposób przygotowania:

1. Ciastka wymieszaj z masłem. Wyłóż je na dno tortownicy, wstaw na godzinę do lodówki. Jogurt zmiksuj z częścią jagód i cukrem pudrem. Żelatynę zalej wodą, przestudź, dodaj do masy.

2. Śmietanę ubij, dodaj do masy, wsyp jagody, wymieszaj. Masę wylej na spód. Wstaw na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem posyp startą białą czekoladą lub kokosem.

Czas przygotowania: około godziny

Zmysłowe smaki: Tarta z rabarbaremInteria.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas