Sernik jagodowy
Ciastka wymieszaj z masłem. Wyłóż je na dno tortownicy, wstaw na godzinę do lodówki.
Składniki na 10 porcji:
Spód:
- 15 dag pokruszonych ciasteczek pełnoziarnistych
- 5 dag rozpuszczonego masła
Masa:
- 80 dag jogurtu greckiego
- 13 dag cukru pudru
- 2,4 dag żelatyny
- 20 dag śmietany
- 50 dag jagód
- biała czekolada/ koks
Sposób przygotowania:
1. Ciastka wymieszaj z masłem. Wyłóż je na dno tortownicy, wstaw na godzinę do lodówki. Jogurt zmiksuj z częścią jagód i cukrem pudrem. Żelatynę zalej wodą, przestudź, dodaj do masy.
2. Śmietanę ubij, dodaj do masy, wsyp jagody, wymieszaj. Masę wylej na spód. Wstaw na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem posyp startą białą czekoladą lub kokosem.
Czas przygotowania: około godziny